تصفیه فاضلاب چربی و روغن

پکیج تصفیه فاضلاب حاوی چربی و روغن

انواع روغن و چربی سامانه های روغن/آب

تصفه فاضلاب چربی و روغن :
روغن آزاد ( free oil): ذرات روغن با قطر بیش از 40 میکرون که با جداکننده های ثقلی و عمل شناورسازی جدا می شوند.
روغن پراکنده یا امولسیون (Emulsified):ذرات روغن با قطر بین 5-20 میکرون که با جداکننده های ثقلی نمی توان آن ها را جدا نمود.
امولسیون های پایدار شیمیایی (Chemical Emulsions) : ذرات روغن با قطر کمتر از 5 میکرون مانند دترجنت پروتئین ها و مایعات قلیایی
روغن محلول :(Dissolved oil)  با حضور مواد آلی در فاز آبی ، میزان حلالیت روغن افزایش می یابد. مخصوصا ذراتی که بخش عمده آن ها هیدروکربن های آلیفاتیکی باشند. قطرات محلول روغن معمولاً کوچک تر از 0/5 میکرون هستند.
ذرات معلق احاطه شده توسط روغن محلول (Dissolved oils) (Oil wet solids) : این ذرات یا جامداتی هستند که به وسیله روغن احاطه شده اند مثل ذرات رس، سیلیس و فلزات سنگین یا به ذرات و مایعات روغنی گفته می شود که به سطح جامدات فاضلاب چسبیده اند.

استاندارد تخلیه چربی و روغن به محیط زیست

در مواردی که پساب یا فاضلاب به علت بالا بودن غلظت چربی و روغن و مواد نفتی، استانداردهای تخلیه به محیط زیست و منابع آب پذیرنده را ندارد از فرآیندهایی برای حذف آن ها استفاده می شود.
استاندارد تخلیه به محیط زیست : 10 میلی گرم در لیتر

فرآیند جداسازی آب و چربی ها

امروزه برای جداسازی روغن از فاضلاب حاوی چربی و روغن سامانه های متفاوتی وجود دارد که هر یک برای مواردی خاص طراحی گردیده اند و دارای مزایا و معایب خاص خود می باشند. سامانه ای مناسب است که علاوه بر راندمان بالا، دارای مصرف انرژی کمتری باشد و هزینه نگهداری آن کم  و راهبری آن نیز آسان باشد.

روش DAF

فرایندی است که با استفاده از حباب (به عنوان فاز درحرکت) عملیات جداسازی  مواد جامد ، یون ها ، ماکرو مولکول ها ، فیبرها(الیاف) و فلزات را انجام می دهد بنابراین هدف جداسازی مواد غیرقابل انحلال در یک مایع توسط شناورسازی ذرات سبک است. در کنار این فرایند می توان جداسازی ذرات سنگین از طریق ته نشینی هم صورت بگیرد که ارتباطی به فرایند DAF ندارد.

جداسازی آب روغن (چربی گیر های موسوم به API) 

برای تصفیه فاضلاب چربی و روغن از اساس قانون تفاوت چگالی بین چربی و آب استفاده می کند. به دلیل ناپایدار بودن این امولسیون پس از دادن زمان ماند مناسب چربی از آب جدا می شود. دستگاه جداسازی آب و روغن موسوم به چربی گیر نیز هستند و میزان جداسازی انجام شده به نوع ذرات و مخصوصا اندازه آن ها وابسته است . هر چقدر اندازه ذرات بزرگتر باشد عملیات چربی گیری ساده تر انجام خاهد شد و برعکس.

جداسازی آب روغن (چربی گیر های موسوم به CPI)

این سامانه ها نسخه های پیشرفته سامانه های API هستند که فضای کمتری گرفته و زمان مورد نیاز برای ماند در فرایند چربی گیری کاهش پیدا می کند. نو آوری این روش در تصفیه فاضلاب چربی و روغن استفاده از صفحات لاملا است موجب چسبیدن ذرات به آن و بزرگتر شدن ذرات روغن و در نتیجه موجب کاهش زمان ماند می شود.

کاربرد تصفیه الکتروشیمیایی در تصفیه فاضلاب چربی و روغن

ازجمله موارد کاربرد این فن در صنعت آب و فاضلاب می توان به تصفیه آب، شکستن امولسیون های چربی و نفت در آب، حذف مواد آلی طبیعی از آب، فلوئورزدایی، حذف ترکیبات سولفاته، تصفیه فاضلاب های شهری و رستوران، حذف فلزات سنگین، حذف آرسنیک، حذف ترکیبات فنولی، تصفیه فاضلاب صنایع لبنی و تولید چیپس، تصفیه فاضلاب صنایع تولید مخمر و خمیرترش، تصفیه فاضلاب صنایع پرداخت فلزی، تصفیه فاضلاب چربی و روغن، فاضلاب های رخشویخانه ها و صنایع نساجی و همچنین تصفیه فاضلاب های رادیواکتیو اشاره نمود. روش های الکتروشیمیایی شامل: الکتروکواگولاسیون یا انعقاد الکتریکی، الکتروفلوکولاسیون و الکتروفلوتاسیون است.

روش الکتروشیمیایی الکتروکواگولاسیون یا همان انعقاد الکتریکی راندمان بسیار خوبی برای تصفیه فاضلاب چربی و روغن داردی. در این روش عوامل ناپایدار کننده ­ای که باعث خنثی سازی لازم جهت جداسازی آلاینده ­ها می شود را تأمین می ­نماید. الکتروفلوکولاسیون نیز تولیدکننده عواملی است که پل­ سازی ذرات یا انعقاد را به پیش می­ برند. الکتروفلوتاسیون روشی است که طی آن آلاینده ­هایی نظیر چربی­ و روغن با حباب­های گاز که در سطح الکترود تشکیل شده اند (H2,O2) موردحمله قرارگرفته و همراه با این حباب­ها به سطح محلول منتقل می شوند. بدین ترتیب حذف آلاینده­ ها از سیستم با انجام کفاب گیری قابل حصول خواهد بود.

فرآیند شامل 3 مرحله است که عبارت اند از:

  • تشکیل کوآگولانت از طریق انحلال یون های فلزی از الکترود واکنش دهنده آند؛
  • ناپایدارسازی آلاینده ها، ذرات معلق و شکستن امولسیون ها؛
  • تجمع فازهای ناپایدار و تشکیل لخته.

حباب های کوچک اکسیژن که به طور طبیعی در سطح آندهای آهنی یا آلومینیومی تولید می شود اکسیدکننده قوی ایست که می تواند مولکول های مواد آلی را اکسید نماید و آن ها را به ذرات کوچک تر قابل تجزیه بیولوژیکی تبدیل نماید. حباب های هیدروژن تولیدشده در کاتد می تواند مولکول های آلی بسیار پایدار را اصلاح نموده و مقاومت آن ها را در برابر اکسیداسیون کاهش دهد. همچنین گازهای هیدروژن و اکسیژن حاصل از واکنش های الکترولیز می تواند در تصفیه بهتر آلاینده ها تأثیر بسزایی داشته باشد. گاز هیدروژن تولیدشده به اختلاط و شناورسازی هرچه بهتر محلول کمک می کند. هنگامی که یک لخته شکل می گیرد، گازهای الکترولیتیک تولیدی با چسبیدن به لخته و تولید نیروی غوطه وری باعث شناورسازی و حذف آلاینده ها در سطح مایع می شود.

مزیت های انعقاد و شناورسازی الکتریکی بر سایر روش های تصفیه

  • تولید پسابی با کمترین مواد جامد محلول (TDS) در مقایسه با روش های شیمیایی، چنانچه هزینه های لازم برای استفاده مجدد این چنین پساب هایی پایین است.
  • تجهیزات ساده و راهبری آسان و همچنین کمترین مشکلات بهره برداری در طول فرآیند در مقایسه با روش های شیمیایی و بیولوژیکی.
  • پساب حاصل از فرآیند انعقاد و شناورسازی الکتریکی شفاف، بی رنگ و بدون بو است.
  • لجن حاصل از فرآیند به آسانی ته نشین شده و آبگیری از آن به سهولت قابل انجام است، زیرا بخش عمده لجن از هیدروکسیدهای فلزی تشکیل شده است.
  • لخته های تشکیل شده در این فرآیند بزرگ تر از لخته های حاصل از فرآیند انعقاد شیمیایی است و میزان آب موجود در پیوندهای لخته کمتر، مقاومت به اسید بیشتر و پایدارتر است و درنتیجه می توان آن را به وسیله فیلتراسیون سریع تر جداسازی نمود.

شرکت شمیم شریف درصورتی که پساب آن کارخانه شرایط لازم را داشته باشد پس از بررسی و آنالیز نمونه پساب با توجه به مزایای روش الکتروشیمیایی این روش را توصیه و اجرا می نماید.

تماس جهت استعلام قیمت پکیج تصفیه فاضلاب چربی و روغن

برای اطلاع از آخرین قیمت پکیج تصفیه فاضلاب چربی و روغن می‌توانید با شماره‌های زیر تماس بگیرید. با توجه به تغییرات پرنوسان قیمت در چند سال اخیر، قیمت‌ها حتی به صورت هفتگی ممکن است تغییر کند. لذا پیش از سفارش حتماً مجددا استعلام قیمت نمایید.

  • تهران، خيابان نياوران، سه راه ياسر، نبش امير سليمانی، ساختمان نياوران، پلاک ۱، واحد ۳۰۰۲
  • 021-88383828-31
  • 021-26113378
  • 021-88383718

پاسخ دهیدآدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. قسمتهای مورد نیاز علامت گذاری شده است * نام شما

© تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت برای شرکت توسعه فناوری شمیم شریف محفوظ است.