تصفیه شیرابه زباله

تصفبه شیرابه زباله, تصفبه شیرابه زباله شهری, تصفیه فاضلاب

در جوامع مدرن، یکی از مشکلات زیست محیطی، معضل تصفیه شیرابه زباله و تفصیه آب خاکستری است. چرا که شیرابه زباله حاوی مواد آلی و غیرآلی مضر فراوانی هستند که اگر به درستی تجمیع، تصفیه و در نهایت دفع نشوند، تهدید مهمی برای خاک، آب‌های زیرزمینی، آب‌های سطح زمین و… می‌باشد. این معضل خصوصاً در شهرهای پر تراکم حادتر است و بایستی برای تصفیه شیرابه زباله تصمیمات جدی و جامعی در نظر گرفت.

تصفیه شیرابه و مشکلات دفن زباله‌ها

بر طبق مطالعات سازمان بهداشت جهانی، در جمع کثیری از کشورها، مثل فرانسه، کانادا، ایالات متحده و… محل دفن زباله‌ها، به عنوان یک روش رایج، اقتصادی و قابل قبول جهت دفع پسماندهای جامد شناخته شده است. اما این زباله‌ها، دارای شیرابه‌ زباله هستند و با توجه به ضررهای احتمالی باید با روشی هایی اقدام به تصفیه شیرابه زباله نمود. روش‌های بیولوژیکی تصفیه شیرابه برای شیرابه‌های تازه به نسبت روش‌های خوبی هستند. اما شیرابه‌های کهنه‌تر که دارای مواد آلی مقاوم فراوان می‌باشند به دلیل COD زیاد، تصفیه بیولوژیکی برای آنها تنها یک پیش تصفیه به حساب می‌آید.

تصفبه شیرابه زباله, تصفبه شیرابه زباله شهری, تصفیه فاضلاب شهری, آلودگی محیطیدر طی فرآیند دفع زباله و یا ذخیره سازی موقت جهت سوزاندن آن، شیرابه زباله بر اثر نفوذ بارش باران، وجود رطوبت در محیط و فعالیت‌های بیولوژیکی، از پسماند جامد تشکیل می‌شود. در تصفیه فاضلاب صنعتی و شهری در نظر گرفتن محل دفتن زباله و انتخاب فرایند مناسب برای تصفیه، به کاهش میزان شیرابه زباله کمک می‌کند.

شیرابه زباله چیست؟

شاید به تعبیری دیگر هم بتوان گفت شیرابه‌ها، پساب حاصل از پسماندهای جامد هستند و یا به عبارتی دیگر بخش مایع زباله می‌باشند. ویژگی‌های هر شیرابه، بسته به شرایط عملیاتی و محیطی که در آن به عمل می‌آیند؛ متفاوت است. لذا روشی که برای تصفیه شیرابه زباله باید اتخاذ کرد نیز متفاوت می‌شود. برخی از شیرابه‌ها دارای مواد آمونیاکی می‌شوند. برخی دارای فلزات سنگین و نمک‌های غیرآلی و برخی نیز دارای BOD پایین و COD بالا هستند.

شیرابه زباله طی چه فرایندی تولید می‌شود؟

در تشکیل شیرابه‌، زباله‌هایی که حاوی مقادیر زیادی مواد آلی زیست تخریب پذیر هستند؛ با انجام یک تخمیر بی‌هوازی سریع، اسیدهای چرب فرار را تولید می‌کنند. این فرآیند ، موجب تولید بیشتر رطوبت در پسماند جامد می‌شود. این مرحله، مرحله اول تشکیل شیرابه از زباله هاست و بعد از این مرحله، شیرابه به تدریج با تکمیل شدن فرآیند طبیعی خود(مثل متان زایی)، بالغ تر می‌شود.

یکی از فاکتورهای مهم سن شیرابه می‌باشد. شیرابه‌ها به لحاظ سن، به سه دسته تقسیم می‌شوند:

  • شیرابه جوان
  • شیرابه میان‌سال
  • شیرابه پیر

شیرابه هر چه جوان تر باشد، COD بالاتری دارد. ولی هرچه سن شیرابه بیشتر می‌شود، اگرچه COD کمتری دارند ولی نسبت BOD به COD آن نیز کمتر می‌شود. این به آن معناست که مواد زیست تخریب پذیر آنها کمتر شده و مواد آلی مقاوم آنها بیشتر شده است که تصفیه شیرابه را مشکل تر می‌کند. جدول زیر نیز، تفکیک شیرابه‌های زباله را بر اساس سن مشخص کرده است:

  جوان میان‌سال پیر
سن(بر اساس سال) کمتر از 5 بین 5 تا 10 بیش از 10
PH 6.5 6.5-7.5 بیش از 7.5
COD(mg/l) 10000 و بیشتر از آن 4000-10000 کمتر از 4000
BOD/COD بیش از 0.3 0.1-0.3 کمتر از 0.1

تصفیه پساب زباله

همان طور که در جدول اخیر هم مشاهده می‌شود، نسبت BOD/COD در بهترین شرایط حدود 0.3 است که نسبت خیلی بالایی نیست. شیرابه دارای آلاینده‌های آلی محلول و غیرمحلول و همچنین محتوی آمونیاک بسیار بالا است که تصفیه شیرابه زباله را بیش از پیش مشکل می سازد.

تصفبه شیرابه زباله, تصفبه شیرابه زباله شهری, چرخه تصفیه شیرابه, شیرابه زباله

روش‌های بسیار زیادی برای تصفیه شیرابه امتحان شده‌اند که البته خیلی از آن‌ها نتوانسته‌اند بازدهی خوبی را ارائه دهند. منظور این است که گاهی روش ارائه شده، توانسته است COD را به خوبی حذف کند، ولی پساب هنوز محتوای آمونیاک بالایی دارد و یا بالعکس و یا مثلا آمونیاک را حذف کرده، ولی محتوای فنل بالایی دارد که بسیار سمی است. از آنجا که آنالیز دقیق شیرابه زباله بسیار غیرقابل پیش‌بینی است، هر آلاینده‌ای می‌تواند در آن حضور داشته باشد. چراکه به دلیل جمع‌آوری شدن زباله‌ از تمام سطح شهر، احتمال حضور آلاینده‌های متفاوت در آن‌ وجود دارد. به عنوان مثال جدول زیر، نتایج تصفیه بیولوژیکی با روش لجن فعال و لاگون هوازی را صرفا در حالت آزمایشگاهی در کشورهای مختلف را نشان می‌دهد:

تصفبه شیرابه زباله, تصفبه شیرابه زباله شهری, تصفیه شیرابه زباله در کشورها

به همین دلیل، روش‌های هیبریدی و ترکیبی به دلیل تعدد آلاینده‌ها در تصفیه شیرابه بیشتر مورد استفاده قرار می‌گیرند. هنوز شیرابه یک معضل جهانی است و در صنعت کمتر راه‌حل مناسبی برای آن پیدا شده است.

تصفیه با روش الکترواکسیداسیون

تصفیه شیرابه زباله فرایند پیچیده‌ای است. به دلیل ماهیت پیچیده شیرابه زباله، یک ایده این است که از روش‌هایی استفاده شود، که کمتر به ماهیت و آنالیز پساب وابستگی دارند. یکی از این روش‌ها که در حال حاضر مفید اما بسیار پر هزینه است، تصفیه شیرابه با روش الکترواکسیداسیون یا الکترواکسیداسیون است. این روش به دلیل الکترود‌های خاصی که در آن مورد استفاده قرار می‌گیرد و به دلیل مصرف برقی که دارد، بسیار پر هزینه است. فرآیند الکترواکسیداسیون به وسیله جریان الکتریسیته به گونه‌ای آلاینده‌های مختلف را ار بین می‌برد که تقریب لجنی را هم باقی نمی‌گذارد. جدول زیر، مقایسه نتایج چند مطالعه مختلف در بحث تصفیه شیرابه را نمایش داده است:

تصفیه شیرابه زباله روش الکترواکسیداسیون, تصفبه شیرابه زباله شهری, تصفیه شیرابه

مشاوره جهت تصفیه شیرابه زباله

شرکت مهندسی شمیم شریف با در اختیار داشتن کادری مجرب و متخصص، ارائه دهنده انواع خدمات و روش های تصفیه آب و فاضلاب است. برای مشاوره با کارشناسان ما جهت ارائه‌ی راهکارهای تصفیه شیرابه های زباله می‌توانید به طرق زیر با همکاران ما در ارتباط باشید. همکاران ما آماده دریافت اطلاعات شما جهت مشاوره‌های دقیق‌تر هستند.

هزینه سفارش پکیج تصفیه شیرابه

برای سفارش پکیج تصفیه شیرابه زباله و همچنین استعلام قیمت تجهیزات مورد نیاز و خدمات مربوطه مانند دستگاه آب شیرین کن صنعتی می‌توانید از کانال‌های زیر با ما در تماس باشید. با توجه به بازار پرتلاطم و تغییرات پرنوسان قیمت‌ها جهت آگاهی از قیمت‌های دقیق‌تر و شرح خدمات با ما تماس بگیرید:

  • نشانی: تهران، بزرگراه آزادگان، مسیر شمال به جنوب، احمدآباد مستوفی، بعد از میدان پارسا، انتهای خیابان انقلاب، سازمان پژوهش های صنعتی ایران، خیابان ۵۱، شرکت شمیم شریف
  • ۰۲۱-۵۶۲۷۷۳۳۴
  • ۰۲۱-۵۶۲۷۷۰۱۱
  • ۰۲۱-۵۷۴۱۶۰۳۲-۳

پاسخ دهیدآدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. قسمتهای مورد نیاز علامت گذاری شده است * نام شما

تهران، احمدآباد مستوفی، بعد از میدان پارسا، انتهای خیابان انقلاب، سازمان پژوهش های صنعتی ایران، خیابان ۵۱، شرکت شمیم شریف
© تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت برای شرکت توسعه فناوری شمیم شریف محفوظ است.