انواع فرآیندهای تصفیه فیزیکی فاضلاب – فیلتراسیون

فیلتراسیون(Filtration)

فیلتراسیون یکی از قدیمی ­ترین و متداول ترین روش های تصفیه آب و فاضلاب است. فیلتر شنی بیشترین استفاده را در موارد مختلف به خود اختصاص داده است. فیلتر شنی از یک مخزن تحت فشار تشکیل شده که با دانه ­های شنی (سیلیس) پر شده است. مواد معلق موجود در آب، هنگام عبور از میان بستر دانه ­ای در میان سنگدانه ­ها به دام افتاده و از جریان آب جدا می شوند. علاوه بر مکانیزم غربالگری مکانیزم های دیگری از جمله جذب سطحی، اینرسی و دیفیوژن باعث افزایش حذف مواد معلق به کمک فرآیند فیلتراسیون می شوند.

هرچه ضخامت بستر فیلتر بیشتر باشد، راندمان حذف مواد معلق از جریان افزایش می ­یابد. به طور معمول ضخامت فیلترهای شنی 150-70 سانتی متر است که به ازای هر مترمربع از سطح بستر می­ توان 20-5 مترمکعب بر ساعت از آب و فاضلاب را تصفیه نمود. از این فیلترها در انواع مختلف پکیج تصفیه فاضلاب بهداشتی ، صنعتی و خانگی استفاده می شود.

این فرآیند، فرآیند تکمیلی است که این صافی ها بر اساس نوع عمل، نوع بستر صافی استفاده شده، جهت جریان، فرآیند شستشوی معکوس و روش کنترل جریان تقسیم ­بندی می ­گردند.

انواع فیلتر شنی

  1. فیلتر شنی کند (Slow Sand Filter)
  2. فیلتر شنی ثقلی تند  (Rapid Sand Gravity Filter)
  3. فیلتر تند شنی تحت فشار (Rapid Sand Pressure Filter)

پاسخ دهیدآدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. قسمتهای مورد نیاز علامت گذاری شده است * نام شما

تهران، احمدآباد مستوفی، بعد از میدان پارسا، انتهای خیابان انقلاب، سازمان پژوهش های صنعتی ایران، خیابان ۵۱، شرکت شمیم شریف
© تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت برای شرکت توسعه فناوری شمیم شریف محفوظ است.